Limitált kiadású Yankee Candle illatok / Tuscan Vineyard / Hibiscus Water

A Yankee Candle illatai közül nekem egyértelműen a gyümölcsös illatcsaládból kerülnek ki a legnagyobb kedvenceim, s közülük minden egyes darabért rajongok intenzív és frissitő illataik miatt, azért időnként szoktam szemezgetni más illatcsaládba tartozóakkal vagy éppen a limitált kiadásúakkal is.

Az idei évi limitált kiadása szerintem nagyon különlegesre sikerült, ott van pl. a viva havana illatcsaládból a 'cuban mohito' és a 'delicous guava' melyek frissítő, édes illatúak s csak azért nem jöttek velem haza, mert a nyári hónapokra tartogatom ezeket az illatokat.

A kollekció talán legkülönlegsebb illata a 'Havana Nights' ami a fahéjas szivar illattal igazán egyedi a gyertyavilágban, de nem mehetünk el szó nélkül a 'Tobacco Flower' illat mellett sem, amely a előző illat nőiesebb verziója.

A 'Viva Havana' pedig egy energikus illat amelyben megtestesedik a Kubai életérzés. :)

 Ezen karakteres, élénk, erős illatok bármelyikét szívesen érezném otthonomban, főleg a nyári időszakban és hogy őszinte legyek,mind haza fog velem jönni. :)

 Elmítsük meg a mediterran dreams kollekciót is, amely olyan illatokat tartalmaz mint a 'tuscan vineyard' -  róla bővebben írok lejebb -  vagy a 'honey levander gelato',  ami egy hihetetlenül különleges duó a méz és levendua párosával de mindemellett egy hideg, friss illat, nem a szokásos meleg mézes illatvilág. 
Persze a limitáltak között is vannak lágyabb illatok, amelyek megmondom őszintén, nem nekem valóak, de ettől függetlenül tudom értékelni az 'island waterfall' frissességét vagy a 'hibiscus water' lágy virágosságát.

Tuscan Vineyard

Ezen illat személyében egy igazán karakteres, ellenálhatalan illatra bukkanunk.
Édeskés, érett piros-szőlő illetve lágy vörösbor illata van egy enyhe nyári est frissességével. Nem annyira testesen boros, mint számítanánk rá, nagyon kellemes, enyhén bóditó.
Pontosan ilyen illatot képzelek el ahhoz a pillanathoz, amikor  majd nyáron naplementekor olasz barátaimmal borozgatunk a nápolyi kertesházuk udvarában.... fantasztikusra sikeredett ez az illat, annyira konkrét és élénk ez a kép az illatot érezvén, s szerintem akkor jó egy illat - ha minden kellemesége mellett - egy konkrét cselekmény vagy életérzés ugrik be róla. 

Egyébként az illata annyira erős, hogyha nem is gyújtjuk meg, csak állni hagyjuk a szobában, akkor is érezhető a szőlő édeskés illata, de persze meggyújtva teljesedik ki az illata.


Hibiscus Water 

Az ő személyében egy jóval lágyabb, enyhe illatra bukkanhatunk.
Képzeljünk el egy szépséges hibiszkuszvirágot ami a vízesés lábánál, az erdős,hűvös folyóparton nő. A virág illata elegyedik a víz friss illatával, s  ahogy a folyóparton sétálva mi is beszippantjuk, átjár minket a nyugalom.

Nos, ez a gyertya pontosan ezt a pillanatot ragadja meg és közvetíti nekünk. Egy  hűvös, enyhén virágos, inkább frissítő illat, ami meleg nyári estékre ideális. Érdekes ez a párosítás.

Egyébként ez nem feltétlenül az az illat, amit a lakásomba szeretnék érezni, inkább határeset, elmegy, de nem oda illik. Ez az az illat, amit szeretnék, hogy a mosóporomé vagy az öblítőmé legyen és akkor sosem használnék parfümöt. Értitek ugye, nem minden illat illik mindenhova, mindenhez.


Folytatása következik, ugyanis hamarosan további illatok jönnek velem haza a limitált kiadásból is. :)

              Elrejtve a bejegyzésben pedig egy gyors könyvajánlóval szeretnék szolgálni: aki szereti a kellemes hangulatú, nyugodt hangvételű regényeket ( és nem általl angolul olvasni ) az nézzen rá Richard Adams -tól a Watership Down című kalandregényre. Egy csapat aranyos nyusziról szól akik váratlanul el kell hogy hagyják megszokott üregüket és megannyi kalandon mennek keresztül míg megtalálják új lakhelyüket. Szeretnivaló, édes kis könyv. :)

Na és neked mik a kedvenc illataid a YC.-től? Próbáltad már a limitált illatokat? :)

Comments

Social media...

Follow I own the right for all of the published content on this website including written post and photo-content as well. It's illegal to use my own personal intellectual products without my permission. If you are about to use any content from the website please contact me by email :vallaldmagadblog@gmail.com

Popular Posts